Welcome home Emily!

Sitter nu hos vardfamiljen. Som ar underbar. Jag har sa mycet att beratta men ar sa trott i huvudet.
vet inte vart jag ska borja. men snart ska jag aka pa Jennas volleyboll cup, sa jag ville bara beratta att jag ar framme och att jag mar bra. at blueberry bagel med creem cheese and jelly till frukost idag haha. fick aven fruktsallad och yoghurt. Ska med dom snart och handla. Men det ar ju charmen med den har resan, allt ar nytt.

foresten jag kan inte lasa mina mail pa deras dator. ska fixa min dator med internet och sa antar jag. Fan jag orkar inte skriva med nu. Men about rubriken, det var sa dom halsade mig pa flygplatsen haha. och jag har fatt massa mer presenter. det dom fick var valdigt uppsklattad forutom djungelvralen. HAHA   Jag lovar att skriva med snart men nu i borjan ar det sa hektiskt och massa nytt och jag vill inte ga undan liksom. Ska se om det finns nat gott i kylen nu:)

KRAM

Onsdag och torsdag på the big apple

My feet are killing me! Jag kan fortfarande inte lägga in bilder, och när jag gör det kommer jag bättre kunna minnas allt vi gjort. Ständigt på gång, och det är jätte kul! Har sett (och shoppat på) manhattan, soho, och varit i greenwich villiage, frihetsgudinnan, shit jag kommer inte ihåg. jag får göra en super uppdatering snarast! hur är allt hemma? Miss me? ;)

Just ja, gick även på brooklyn Bridge idag,, och ground zero, ni vet där WTC stod? Nu bygger dom ett nytt som är högre! Och det högsta tornet hade 110 våningar.... +tre andra "små" byggnader. Har hittat mycket bra grejer oxå! Här kostar converse bara 300 spänn :D Så nu kan även snåla jag unna mig ett par;) och en finan brun skinnjacka:D M.m!

så småningom ska jag berätta allt. Men sjukt trött nu. Still jet lagged.

Snart ska vi gå ner och äta och få biljetter till inrikesflyget/n. jag som ska till grannstaten (Michigan) ska åka flest flyg :S haha -tre stycken! Men åker senast, så jag får sovmorgon. jag åker inte till flygplatsen förän kl 9 på morgonen (a.m), edan vissa åker 6...

som tur är iaf har jag haft sällskap av grymma tjejor dessa dagar, en udda samling från värmland, stockholm, jönköping, östersund, lule (för så säger hon;) ,och jag då från Hudik!

jag kan för övrigt meddela att jag rett ut hela dansk-affären. han var inte sur, (kanske bara dansk?!) men men. Vi får se om han kastar vattenballonger på mig eller nått. (bara det första som jag kom på)

Imorrn får jag äntligen träffa min värdfamilj! YAAY! jag har längtat ända sen jag fick dem i februari :D

Ps; jag har slutat smsa för på två dar (ca 5 sms och tvp KORTA samta inrikes) har det försvunnit 130 spänn från min mobil, så det är lite knapert där nu... Men jag kommer sätta mig ner och svara alla på mail när jag får tid. Men fortstt gärna höra av er:)

Framme I New York!

Ligger i skrivande stund på en ljuvlig säng en bit utanför New Yorks centrum på hotellet. Har nu varit vaken i 22 timmar, going on 24 minst. Känns uppiggande.

Klev upp tre, för att sedan bege oss till Arlanda, jag mamma och kalle. Det var inte jobbigt att säga hej då, det har nog inte slagit mig än... På flygplatsen träffade jag en tjej som heter Sandra,  som jag tidigare pratat med på ett explorius infomöte. Vi fixade så att vi fick sitta tillsammans, och fick även turen att ha Marianna vid vår sida!

Under den drygt 8 timmar långa flygturen kollade jag på film (i stolsätet framför), sova (tack mormor för ögon"bindeln" och nackkudden), lyssna på musik och prata prata prata om USA. Bpde Marianne och Sandra var ju i samma sits.

Mycket tjafs med att komma in i USA, och allt gick problemfritt, ja, så gott som. Jag skulle ta en sån där väskvagn, och står och försöker dra och dra i den, en den låstnar inte från de andra vagnarna. En vänlig man försöker hjälpa mig att dra, och där står vi och rycker när en annan man hostar till. Där står han bredvid och håller på och betala för sin vagn som Vi försöker dra därifrån gratis....

Sedan när jag tillslut fått min vagn och lastat på alla väskorna känner jag att något är misstänksamt. det gnisslar högt från vagnen, som det inte gör av någon annans vakt. När jag går igenom en tullaktig grej frågar jag vakten (på jetlagad och trött svengelska) is it something wrong with it? It SOUNDS!" "No, mam" Skrattar vakten högt, "You have too much luggage!" och skriker efter mig "Too many shoes!" haha, jaja. Kul att man kan förgylla någons dag;)

Framme på hotellet har jag lyckats få bo med Marianne, och en tjej som heter Hedwig, båda svenska. Det är även exploriusstudenter från danmark och norge här.

...vilket har lett till att några danskar går omkring och pratar om en incident när jag inte fattade vad en dansk hette, men vadå, hur skulle jag veta att LAO är ett namn, och att han inte försökte säga lars.....

Middagen: självklart väckte jag upp Amerikanen i mig och tryckte i mig en ljuvlig hamburgare med french fries! Nu ska vi duscha och chilla.

Morgondagen bjuder på sightsing och shopping på The big apple!

Ps, har nu lånat Mariannas dator för internetet ville inte fungera på min... :/  Blir bilder i nästa inlägg hoppas jag;)

Avresa inatt!

Nu har jag packat sista, kommer ha TVÅ stora väskor.... :/ Ni som klarar er på mindre är duktiga! Önskar jag skulle till cali så man slapp alla varma kläder;)

Men men! Åker från Hudik inatt kl 4, samling 7.30, planet lyfter 10.40... Mot new york! 
Min älskade Kalle är med (L)

Blev några avsked idag, otroligt jobbigt. Och nu har jag ont i magen. 
Iaf, ska uppdatera så fort jag kan, lämna gärna en kommentar:P

GAAAH!

Och stort förlåt till er som smsat utan att få svar, jag har haft tokmycket att göa:S Smsar när jag hinner:D

Kommer sakna er.

Exploriusstipendiet!!

Idag när jag var i en provhytt på HM får jag ett samtal från explorius. Jaha, nu är det nånting med mina flygtider, tänker jag. "Jag ringer med goda nyheter" "jasså.... (kan inte tro det...) "  

Jag fick stipendiet för dom som åker till USA! Yes, fan vad skönt. Jag ahr verkligen jobbat stenhårt med att jobba ihop pengar, så det känns helt underbart nu. Sen i höstas fick jag stipendie från den lokala banken på 10 000 kronor. 

Jag tror på karma? ;) 

I alla fall så är jag otroligt glad nu. En rolig sak är att en av de tre stipendiaterna förra året också kommer från Hudiksvall, och är en avlägsen släkting till mig! Haha. (lol, som min värdsyster skulle uttryckt sig...) Dock fick jag just reda på att vi är släkt på nåt vis.

Och jag åker på tisdag! Nu börjar det bli lite läskigt. 

Ett stort + är att jag fått kontakt med en kille som jag kommer åka med hela vägen inrikes från NY, Anton. Jag har cepe lokalsinne ibland, så detta var en lättnad. Eller, bäst att kolla hur hans lokalsinne är.... 8-)

Föresten skypade jag med Jenna igår, och vi hade verkligen skitkul! Vi har inte träffats än liksom. Så nu har jag lärt henne en mening på svenska som hon lovat att plugga in (hon har skrivit ner den) så hon kan säga den när hon hämtar mig på flygplatsen; "Fan, nu ska vi ha kul Emelie!" (Den var ursprungligen bara "nu ska vi ha kul Emelie" men hon ville säga nån svordom oxå..... :P)

Nu måste jag ladda ner word, som försvann när jag formaterade om datorn (utan att komma tillbaka när jag installerade om den...) så jag kan fixa igång packlistan. Jeeeeeezz. Nu börjar det närma sig! 



Skype

Så, för några dagar sen skypade jag med min värdfamilj, Jenna, Kelly och Jeff (tyler är på college). För er som inte vet vad skype är, är det som msn fast bättre på videosamtal, finns över hela världen och är gratis! Fixa på www.skype.com, tar bara någon minut att installera. Mitt skypenamn är emelie.arboren (supercoolt)

Det gick iaf jättebra! Vi kommer hur lätt som helst överens och skämtar redan med varandra, dom är jätte lättsamma. En rolig sak som Jenna berättade är att efter graduation (jag kommer helt säkert vara senior) åker vi på graduationnight, typ, och den kvällen är hemlig, vad vi ska göra, vart den är och så vidare, samt att dom kommer hänga skynken för bussfönstren! Kommer bli awesome;)

Skypade för nån dag sen med bara Jenna, och ikväll ska jag förmodligen skypa med henne och hennes team mates, haha. Hon sa att dom så gärna ville träffa mig:P Vilket är bra, för då känner jag ju igen några ansikten när jag kommer dit:) 

Svar till Stina: Åh vad kul att vi åker samtidigt, har du någon blogg? Jodå, har provpackat lite och ska packa helt i helgen så får se;) Du då? Alla förberedelse klara?


9 dagar kvar!

Som rubriken ganska tydligt säger är det endast 9 dagar kvar tills jag flyttar till USA! Det är helt sjukt... 
Varje morgon när jag vaknar är min första tanke "tio dagar kvar", "nio dagar kvar" etc. Supertaggad.

Men nervositeten börjar komma smygande den med... Undra hur mycket jag kommer längta efter alla underbara människor här hemma?

Biljetter till NY och hem från USA

Nu har jag fått mina e-tickets! Mitt flyg till NY lyfter den 25 aug kl 10.40 på morgonen och tar 9 timmar!
Och den 17 Juni nästa år åker jag hem... Betyder detta att jag missar alla mina vänners student?!:(

men excited över att snart åka,, AAH! väntar fortfarande på inrikesbiljetterna till Michigan.

Present från USA... -och till USA

Jag har fått present! :D Var ett tag sen, men har inte haft tid att uppdatera:P

I paketet var det en bok på engelska, ett jättegulligt kort där det stod "miles apart -close by hart" ! Och en skoltröja, som dom har på skolmatcherna... står rockford (skolnamnet) på armen, skoldjuret (en vädur tror jag... Ram heter det på engelska) och på baksidan stod mitt efternamn! Så himla gulligt... Ska knäppa kort och lägga upp snart;)

Sen har jag köpt massa grejer till familjen. Mamma Kelly och Pappa Jeff gillar matlagning, så dom ska få en bok med klassiska svenska rätter och kakor. Hela familjen gillar att spela kort så har köpt en kortlek med svenska motiv, ex lucia. Dom ska oxå få "the year in sweden" en bok med bilder och fakta om sverige.

Både Jenna och Tyler spelar fotboll (soccer) så har köpt landslagsfotbollströjor till dem, Zlatan till Jenna och Henke Larsson till Tyler;) Sen ska jag köpa massa marabou choklad, har hört att det är uppskattat:)

Svar på kommentarer

Amanda: Tjenare, såg att du hade länkat min blogg så jag länkar dig med, om du har några invändningar så hojta till ;) Skulle också vilja prova på softball! Fast min skolas lag är tydligen grymt..

Ja det går jätte bra:) Mm, problemet är ju att dom verkar asseriösa med träningarna på skolorna.. Är din skola också stor? Min värdsyster kommer ha två volleybollträningar om dagen när jag kommer dit, alltså innan skolan börjar... Men kör hårt, du får säkert komma med för att du är foreign;)

Också svar till Thea :P

Elin: visst var det mamma du prata med ;) du o jag kommer inte bo så långt ifrån varandra :) jag länkar dig :) länka gärna mig ;P

Vi borde ju träffas där borta tycker jag;)

Skolsporter och ämnen


Fick en kommentar från Hanna som frågade om skolsporter så jag drar ihop ett litet inlägg;)

När jag kommer fram till Belmont, Michigan ska vi beställa ett möte på skolan och då ska jag få välja vilka ämnen jag vill läsa. Vad jag förstår så måste jag som utbytesstudent läsa engelska och amerikansk historia, men sen tänkte jag försöka läsa lite roliga ämnen. ett givet kort är teater, något jag hållt på med sen jag var liten och älskar.

För några veckor sedan hade vi en stor utomhusteater i Hudiksvall som hette "I Våra kvarter" av Cia Olsson. Bl.a Agneta Sjödin, Östen Erikson från Östen med resten och flera var med, det kom 800 pers på varje föreställning och vi hade 7 st. Det var häftigt! Kelly, min värdmamma, sa att hon tyckte det skulle vara jättekul och gå och kolla på mig. Om jag kommer med förstås, jag ska nämligen gå på en jättestor skola! Så det är säkert massa duktiga elever där, och det är ju på engelska,,, men det vore skitcoolt! :D

Sen har jag sett på hemsidan att dom erbjuder kinesiska! Fatta bra till framtiden (med tanke på att industrin och många företag flyttar till kina och kina växer som industri och företagsland bla bla bla), så det kasnke jag ska välja om jag får.

Vad gäller skolsporter vill jag egentligen prova nånting helt nytt. Som softball (baseball för tjejer), lacrosse eler chearleading rent av! Men jag berättade för familjen att jag spelat fotboll länge, dock inte på ett bra tag nu pga en whip lash skada när jag åkte snowboard (lång historia), men att det vore kul att spela det igen, och nu är dom jättepositiva till det. Fotbollen på skolan börjar på vårterminen så de tyckte jag kunde spela med ett klubblag under hösten, tagga till lite för laget på skolan är tydligen sjukt bra...
I vilket fall så har coachen reserverat en plats åt mig på right wing haha. får se om jag platsar! Springa springa springa...

Kommer jag inte med så blir jag inte allt för deppad, det viktigaste är att jag vill hålla på med Nån sport, mycket kompisar på det sättet. 

Så fort jag vet nåt skriver jag det här ofc;)

Länkar

Nu har jag länkat massa utbytesstudenter på bloggen, har jag missat dig så lämna en kommentar!

THE phonecall

För någon dag sen satt jag och mailade med Kelly, min värdmamma. Kl var tio på kvällen här så i Michigan var hon fyra på eftermiddagen. Jag undrade om jag kunde ringa dem någon gång och det tyckte hon var en bra idé. Vi mailade jättemycket, och det kändes så bra, så vid elva frågade jag om jag kunde ringa nu! Hon blev jätteglad och skrev YES please do! för både Jeff och Jenna var oxå hemma. 
Jag blev sviiiinnervös. haha

"Hello!"
"Hi! It's Emelie"
"HIIII EMILLIII!!"

Dom satte på högtalartelefon så alla kunde höra mig och jag fick prata med alla. Dom var hur snälla som helst! Kommer inte ihåg allt vi sa, men jeff frågade (det tog jättelång tid och flera upprepningar innan jag hörde och förstod vad han sa) om jag kunde ha strl small på fotbollströja.. vad gulligt! det var en tjej som slutat laget som hade den... och jag vet inte ens om ja gkommer komma med, har inte spelat på länge pga rygg- och nackskada, och min kondition är kass. men hoppas!

Kelly frågade vad jag lyssnade på för musik och jag berättade att jag är allätare, lyssnar på hårdrock, pop, klassisk musik etc, och så var tydligen Jenna med. Sen sa jag att min favoritband för tillfället var Paramore hör jag jenna utbrista i bakgrunden "OMG! I was going to their koncert but I had a soccer game!" Jag sa "omg jenna, how could you? hah" då sa kelly att vi skulle kolla om dom spelar i michigan när jag är där så kan jag och Jenna åka och se dom!
MIN DRÖM JUUU!

Sen när jag höll på förklara nånting satt mamma bredvid och viskade "hjälpord" så tillslut hörde jag knappt vad jag tänkte och sa "sorry, wait,, MOM shut up, sorry my mom is sitting next to me whispering help words, feels like I'm schitzofrenia" och dom börja asgarva haha.

Så berättade de att hela familjen skulle komma och möta mig på flygplatsen, samt en familj dom har känt since forever, och nu har jenna berättat att hennes bästa kompis Rose också ska följa med! Gud vad rörd jag blir:P ett tiotal personer liksom:P

Efteråt när vi lagt på kunde jag knappt sova. Jag har numera jättesvårt att somna på kvällarna för jag är SOOO EXITED. haha och det är 25 dagar kvar för mig... jag vill inte ens veta hur lite sömn sista veckan kommer erbjuda...

The Lysne house! Only picture I have so far..

Värdfamiljen


Okej, nu var det grymt längesen jag uppdaterade, och inte för att jag inte haft nått nytt att säga om USA, men min dumma dumma dator har varit på vrångsidan. Dock har jag äntligen fått lite kunnig hjälp att formatera om hårddisken så Yes, it works again! Förut var den helt kusligt seg pga allt jag sparat på hårddisken, men nu har jag allt på en extern hårddisk:)

Så min tanke är att det nu blir lite olika inlägg omförberedelser inför USA och sånt som kan vara kul att läsa för blivande, nuvarande och gamla utbytesstudenter, OCH för er som bara kommer sakna mig;P

I detta inlägg: The Host family!

En dag för ganska längesen, kanske i mars-april (ja, jag har inte memorerat vilket datum det var), sitter jag vid datorn (hade många håltimmar i skolan så började runt två) när telefonen ringer och ett okänt nummer visar sig på displayen. Jag hade ställt in mig till 100 % på att få familj sist av alla, i början av september. My luck liksom. 
Men det var Pierre på Explorius som hade en värdfamilj åt mig! Jag blev så glad så när vi lagt på (något svårt att kontrollera mig) började jag hoppa och skrika och skratta. För det verkade, och har hittils verkat, som den ultimata värdfamiljen för mig.

Den består av pappa Jeff (50), verkar hur skön som helst, han gillar att skratta, hålla på ute på gården och sport. 
Mamma Kelly (50) gillar att fotografera, m.m
Jenna (fyller 18 i höst) spelar fotboll och volleyboll, gillar att sitta vid datorn och umgås med kompisar -och på hennes bilder på facebook känns det som att det kunde varit mina bilder! (she looks forward to experiencing (stavning?) what it would be like to have a sister!)
Tyler (19-20) går på college och spelar fotboll. Jag ska bo i hans rum och när han kommer hem ska jag bo i Jennas rum med henne.

Alltså, jag gillar fotboll, fotografera, skratta (men vem gör inte det?) och allt sånt. Sen brukar dom åka båt och åka vattenskidor, wakeboard och massa såna roliga utflykter. Och på Springbreak har dom sagt att vi ska åka till Florida:)

Jag har iaf mailat med dem väldigt mycket om allt möjligt. Jag är superexited!

Här kommer lite bilder:
Jenna and Kelly in Florida

Jenna, Jeff, Tyler and Kelly Lysne

Kelly and her friend

Jenna and her team mates, (jenna second from the left)

Tyler playing soccer

David and Jenna at prom (vet inte om dom fortfarande är tillsammans)




RSS 2.0