Lite förtydliganden och bara massa prat som du gärna vill läsa

Okej, jag vill bara förtydliga, jag skrev trots allt mitt senaste inlägg mitt i natten..

Det kanskr låter som om jag har massa killar på gång hit och dit haha, men jag bara ordsprutade. och alrigt talat, det finns gott om snygga killar här att prata om, och jag har fått massa nya vänner.

Och jag tänkte bara förtydliga en till sak: Jag har varit tillsammans med världens i särklass bästa människa, Kalle, i 2 och ett halvt år, och vi gjorde slut på grund av detta. Med dig har jag haft den bästa tiden någonsin och den kommer aaaalltid finnas i mitt hjarta.
När jag kommer hem ska vi träffas igen, såklart, eftersom vi är så stora delar i varanras liv, och så får vi se, om känslorna finns kvar eller kan byggas upp igen, och om inte så ar vi fortfarande bästa vänner på nått sätt liksom.

Vi har pratat mycket, och jag ska såklart inte skriva allt här, men vi är iallafall inte tillsammans under detta år. Vi pratar fortfarande då och då men det är jobbigt att ha för mycket kontakt med er där hemma. Jag kan liksom inte ha en fot i varje land u know.

Men grejen är den att jag skriver den här bloggen (eller snarare ska börja) för min skulle också, och för att jag vill berätta för alla vänner och fmailj och andra intressanter om Allt som händer (nåja, i stort sett i alla fall) och inte hålla undan att jag tycker att nån kille är snygg etc.

Jag kan iaf uppdatera lite om skolan. Jag har ett skåp, med kodkombination, men vi har bara 6 minuter mellan lektionerna (men det är ju mycket tänker ni hemma) men problemet är att här ringer klockan amerikanskt och alla slutar samtidigt oc hska trängas i korridorerna. oj oj oj oj oj . jag hinner inte till mitt skåp och mixtra med koden! jag har inte ens klarat av att öppna den/det (pinsamt jag vet) utan hjälp än, och när klockan ringer igen måste du sitta på din plats med böckerna (och den obligatoriska hemläxan i varje ämne varje dag) framme, på din assigned plats. Ironiskt nog har alla lärare placerat mig i främre raden haha.. anyway, så kankse du vill gå på toa också mellan klasserna? Skulle inte tro de. Lunchen är 30 min så om du går tidigare hinner du gå på toa innan kl ringer (men absolut på toan vid matsalen! du får inte gå i korridorerna mellan klasserna!) ska du gå på toa under en lektion måste du gå fram till läraren och be om ett hallpass som dom signs i din planner haha. 

Åter till skåp-historien. Jag har STORA tunga böcker i i stort sett varje ämne.. se det framför dig.. Jag måste gå runt hela dagen med en feting ryggsäck proppfull med fem gigantiska böcker samt notebooks, planner, pärmar, min lunchpåse, vattenflaska, etc... Ni som känner mig vet att min rygg inte är och leka med, vilket betyder att jag är pretty much screwed här haha. men men! Keep smiling girl! jag ska försöka filma hur det ser ut när jag ska ta på mig min ryggsäck, det är komiskt...

Jag har hittils haft ett antal prov, ex Amerikansk historia på 90 sidor, hann bara göra uppgifter och inte plugga på dom, men fick ett A. Två matteprov, ett fick jag 39/37 på haha, för dom har extra credit frågor på slutet haha. så egentligen hade jag ett fel... :P det andra gjorde jag idag.. sen ligger jag bra till i de andra ämnerna å, men när jag tänker efter så tänker jag inte anstränga mig för mycket faktiskt. räcker med ett A, behöver inte A+ hahaha..

Min mattelärare föresten är sjukt grym! Ända anledningen till att jag inte dropped matte i början (för jag behöver inte ta det), han är så skön, har ett skämt varje dag, berättar massa roliga grejer hela tiden, underbar helt enkelt!
och ibland har han kluriga gåtor, och om du gissar rätt får du skjuta en basketball i en hoop han har uppsatt på väggen, en sån där mini ni vet haha, om du sätter en lay-up får du 1 klubba, står du längre bort får du 3 och om du gör det bakom hans (som han sa själv idag) fake-mahogny-desk får man 5 klubbor. han är jättesport intresserad och coach för footballs laget och baseball med tror jag..

nu måste jag göra resten av min läxa haha. jag har businessprov imorrn med, har ej pluggat men jag testade ett studiehäfte idag och hade bara några fel så jag kör nog bara haha.

Jag kommer faktiskt inte på nått mer att skriva just nu. Men kram på er! föresten mamma, när jag kommer ihåg det! te! te i stora mängder vill jag ha om du vill skicka ett paket som du prata om... skogsbär i påsar du vet, och gärna svart rabarber-grädd från två gröna bönor med. och en riktigt bra pannkaks stekspade, du vet en lång som går att böja. hade stora svårigheter i helgen.

och tack så otroligt mycket mormor och lena för era brev och kort! Blir så glad jämt! Vem som helst får skicka hehe;) Men tillägas skall att ni underbara vänner som skriver meddelanden på facebook gör mig så glad med! förlåt astt jag inte hinner svara direkt bara!

Nu ska jag dö i huvet! Hatar mrs. knittle! haha. ps: jag har problem med att inte säga min åsikt till lärare här haha. "mrs knittle, did you grade me for yesterday?" "Emelie you were being really crabby yesterday" "No mrs knittle, i just didn't agree with you and I like efficiensy" "you were going 'i need a computer!! bla bla bla" "im sorry, but do you give me a worse grade for not being polite?"

ehe.

GOD NATT SVERIGE

föresten är det sjukt kul att lära amerikaner säga svenska.. lärde en fotbollspelare "big joe" säga "jag är kissnödig" idag och han trodde han sa jag vill kyssa dig haha;)

To make a long story short: I love my american life!

Det ar sjukt. Jag skams över att inte bloggat för jag har sa himla mycket att berätta så det är inte sant. varje dag händer det nånting speciell och det kommer bli så svårt att komma ihåg altt att jag nästan i nte vill försöka haha.det kommer inte bli nån struktur alls.

en kille har frågat mig till homecoming haha, han är creepie actually. jag kommer inte gå med han, han har tillochmed en flickvän men frågade mig istället...

jag har en underbar homecoming dress...

jag hade en underbar helg, football game pa fredagen och bonfire, shoppade med haley och rose pa lördagen, party här på lördagen, hade sjuuuukt kul, jag kan inte ens beskriva... söndag laga svensk mat med en svensk anton en halvtimme  från mig... sen hände det en sjuk grej men jag orkar inte ta det nu... så sjukt KUL dock.

den snygga football killen i min english class blir bara snyggare och snyggare. han var hos oss på lördagen och idag pa engelska klassen berätta han för alla att "i hung out with emelie on the weekend" haha. jag var stolt som tuppen;) en kille vid namn zack stöter på mig som fan, han är väldigt snygg men är 20-21. och en till kille på college tyckte jag skulle komma på en college football game till helgen och han skulle ta ut mig på middag och sen "party with us beautiful" haha. han ar den snygga fotbollskillens äldre bror btw, behöver mer sägas?

fotbollen är jättekul, har så sjuukt roligt med tjejerna i laget och blir presenterad som "this is the funniest girl i've ever met!" haha. jag träffar så många människor alltså.

min mattelärare sa häromdagen att "i can tell from your work that you are very smart" haha, helt oprovocerat, så känner migs å grymt stolt, jag menar, det är matte på engelska! alla ord är nya! och dom gör matte som vi inte ens gör. fan. jhaha

skolan är dock jobbig massa prov och sånt och jag däckar alltid på soffan när jag kommer hem.

min värdfamilj är den helt sjukaste bästa amerikanska familjen du kan tänka dig. jag älskar dom! och jenna och jag är systrar redan, och vi har så sjukt kul ihop och när vi är ledsna tröstar vi varandra. jag grät dock första gången idag, då gick jag in till jenna (som hade gått och lagt sig, kl var över elva) och vi satt och pratade och kramades och det slutade med att vi satt i en halvtimme och skrrattade .

fan vad mycket jag har att berätta alltså!

jag och jen har köpt halloween costumes. så här sa jenna: du vet i filmen mean girls när dom säger att "halloween is the night when every girls can dress like a slut and no one cares" ? that's exatly how it is.
haha så jag ska va en police, "officer naughty" hahaha, assnygg dock, och jenna ska vara en nurse, hahahah ska lägga upp bilder.

nu orkar jag inte mer men hoppas jag orkar imorrn. nu är kl halv ett och jag ska sova för att kliva upp kl fem imorgon bitti och göra lkäsor jag inte orkade göra, sen med J äta donken frukost innan skolan.

to make a long story short: I LOVE MY AMERICAN LIFE!

uppdate

Okay, mitt forra inlagg var halvt. Efter fotbollstraningen sa coach "we're happy to have you on the team emelie" och skakade hand, och efter traningen akte jag och jenna till tylers college. Vi akte fel vilket leddde till att vi inte kom fram forns midnatt haha och var tvungna att stanna och kopa mc donalds pa vagen. Nar vi precis fatt var mat i drive thrun insag jag at jag inte hade fatt na salt, "No! I need salt!" sa vi backade genom drive thrun och fick mitt salt.

god, detta tangentbort jag anvander nu ar cp sa jag tanker inte skriva na mycket.

Jag har borjat tanka  pa engelska ibland, och det ar forvirrande med tva sprak just nu haha.

Imorrn har jag auditions for the fall play, "the boys next door" . Alla stora roller ar killar, trakigt nog, och dessutom ar jag svensk haha, men det skadar inte att forsoka!

Hade en rolig soccer pradtise last nigt, and today my head hurts after all the headers...

haha oj. jaja, headers ar iaf nickar! Jag far standigt berom for min engelska, och folk sager att jag ar mycket battre an de andra utbytesstudenterna pa skolan hehe. jag ska beratta mer men nu maste jag gora laxor, sjukt mycket skola... :) ska nog se boys soccer game 2night med Celine ohc nagra bye!


Monday Aug 31th: Classes and tryouts

Hej Sverige!

Kommer inte ihåg vad jag gjorde på söndagen så får kasnke återkomma till det, men på måndagen hade Kelly bokat tid med en av skolans counselors så jag, Kelly och Jenna åkte till skolan för att fixa mina klasser. Counselorn var jätteinponerad över min engelska och över att jag var så lugn haha, hon sa att folk kommer bli förvånade över att jag är utbytesstudent. Efter vi valt klasser var hon  jätteintresserad av Sverige, så jag fick agera ambassadör, och visa bilder av hudik på google ;)

I min skola går vi i tre trimesters. Den första trimestern ser mitt schema ut så här:

1st hour 7.40-8.51: American Studies. Den klassen är väldigt svår, amerikansk historia och läraren är knäpp i huvudet.

2nd hour 8.57-10.08: Geometry. Äälskar läraren, men ganska svårt med matte på engelska, med alla termer och att förstå uppgifterna..

3rd hour 10.14-11.56: Theater 2. Egentligen måste man ha teater 1 innan teater 2, och jag blev placerad i den klassen först, men jag pratade med min teaterlärare och berättade om hur mycket teater jag spelat hemma och bla bla bla, och att jag vill vara med i skolans play så hon flyttade upp mig, yaay! Bra kärare och sköna students.

Lunch (du måste vänta tills klockan ringer, en vakt sprang efter mig en gång när jag gick tidigare)

4th hour 12.02-1.13: English 11: Denna klass är jättesvår och läraren pratar fort. Hittils har vi läst om pilgrimer och om hur gud skapade jorden etc och jag ska hålla föredrag på måndag om olika skapelsehistorier?! Har dessutom haft quis. dock otroligt skön klass med snygg football kille. och en jätteskum kille bredvid mig som kallas bloodbath. Som pratar med mig hela tiden och lutar sig fram på ett creepie sätt. haha

5th hour 1.19-2-30 Business new production: Tror jag kommer älska den här klassen. Hittils har vi gjort ett litet projet med en grupp, och jag orkar inte skriva mer nu hahah.

Jag berättar mer sen hej!

Resan hit

Jag klev upp mitt i natten till tisdagen den 25e augusti och begav mig, tillsammans med pojkvännen Kalle och Mamma till Arlanda. Och tro mig, det var inte lätt att hitta till parkeringen haha. När vi skulle säga hejdå vid gaten kände jag mig inte så ledsen, konstigt nog. Jag hade väntat mig att jag skulle gråta, men jag fällde inte en enda tår, och jag var inte ens rädd eller orolig, trots att jag visste att jag skulle komma att sakna dem så otroligt mycket under mitt år. På flyget satt jag tillsammans med två andra exploriusstudenter från sverige, och vi pratade mycket om vårat kommande år och det var väldigt skönt att träffa någon i samma sits. Resan tog 8,5 h, och eftersom jag hade två jätteresväskor (dock ingen övervikt) hade jag lite problem när vi kom fram till New Ark, New York. Detta löstes med en bagagevagn, tror jag berättat om detta tidigare så jag utelämnar det nu. Förutom att jag blev tvungen att leta rätt på hissar när alla andra i gruppen tog rulltrappor, men jag kom fram iaf.

Hotellet låg utanför NY city, i New Jersey, och var fint med pool.

NY var som väntat helt underbart, jag älskar verkligen den staden! Där ska jag bo nån gång...
 
I två dagar hade vi fyra timmar sightseeing/dag och jag såg NYC, central park, brooklyn, greenwich villiage m.m. Därefter:shopping! Dock handlande jag bara lite nödvändiga saker; converseskor: knappt 300 kr, skinnjacka: 150 kr, NY hoddie, och lite mer.

Från flygplatsen åkte jag, Anton (sverige), marcus (sverige), Kristin (norge) och en till kille från sverige tillsammans med årets yraste och i särklas sämsta ledare (detta var vi alla överens om) till New Ark flygplats och efter att jag betalat för övervikt (som jag dock lyckats slingra mig undan att få hela överviktspriset "I'm from sweden and I'm gonna live here a whole year!") var vi ungdomar ensamma, och efter tre flyg, varav dom två sista belv försenade pga oväder (när vi var i luften) m.m så landade jag på grand rapids flygplats i Michigan.

När jag kliver av planet och går runt hörnet ser jag en stor grupp med ballonger och en skylt där det står "emelie" och när jag kommer fram kramar dom om mig och säger "welcome home Emeli" Och det kändes så otroligt bra. Det var Kelly, Jeff, Tyler och Jenna, samt Aunt Colleen, Uncle Jim och Hank som hämtade mig. I bilen hem pratade vi på, jag försökte lära dem "Svampbob fyrkant" (dom är sämst på svenska uttal, så himla kul) och allt kändes bra. Vi kom hem, och åt middag ch sen var det movienight med ett stort gäng av jennas tjejkompisar. Vi såg Hunting i Connecticut som var otroligt läskig. Hemma vill ingen av mina kompisar se skräckfilm, (den enda gången jag lyckats övertala dem var när jag lurade dem att det inte var en skräckfilm) men jag själv gillar adrenalidkicken av att bli rädd, haha, så jag kände mig genast hemma;) Varje gång jag skrek skrattade Jenna eftersom jag ungefär varannan gång skriker som en tjej och varannan gång som en riktig karl. Väldigt komiskt kan jag lova.

Dagen efter hade jenna en volleyboll cup, colleyboll är en stor sport här och dom är riktigt bra så det är kul att kolla på. Trots den höga volymen och spänningen på plan somnade jag. Sittandes i gymnastiksalen på golvet med huvudet i handen. Bild kommer. Kan tillägga att dessa veckor har jag somnat när som helst, var som helst, hur som helst....

Fan vad svårt det är att komma ihåg.

Nu ska jag ta en skrivpaus, och nästa inlägg kommer nog snart.

Dålig uppdatering

Hej Sverige!

Okej, nu har jag varit i usa i snart tre veckor, och hos familjen i drygt två veckor och under den tiden har jag åstadkommit blyga två inlägg. Jag slår mig själv på fingrarna.

Anledningen till att jag itne uppdaterat på så länge är att jag har haft mer än full upp. Jag har bokstavligt talat varit upptagen 24/7 (mormor, farmor och farfar, det betyder att jag varit upptagen 24 timmar om dygnet 7 dagar i veckan). Vi har gjort saker hela tiden, och på kvällen har jag stupat i säng, för det har tagit bra lång tid att komma över jetlagen. Jag ber om ursäkt för detta till mina förhoppningsvis fortfarande oh så trogna läsare...

Idag är det Lördag den 12e september och jag ska försöka sammanfatta allt som hänt. Det kommer förmodligen bli en jävla oordning och väldigt förvirrande men eftersom du som läser detta är så otroligt förstående spelar detta ingen roll? :)

Fotbollstraning!

Okej, jag ska uppdatera allt om dom senaste tva veckorna, snart, typ, men nu maste jag bara skriva av mig. FYYYYYFAAAAAN. vilken jobbig fotbollstraning. USA....

Spya kom upp i min mun... I'm just saying.

Okej jag kan lika garna fortsatta med fotboll nu nar jag anda ar igang. jag hade try outs mandagen efter jag kom hit (typ 4 dagar senare) och jag var valdigt nervor, for jag har inte tranat pa typ 2 ar, pga rygg och nackskada=min kondition suger m.m.

MEN JAG KOM MED! Vi spelar i klubblag pa hosten for skolfotbollen ar inte foran till varen for tjejer. Vi hade tre matcher forra helgen, vi forlora en och tva oavgjorda. jag gjorde en assist.

snart (om vi orkar) ska jag och jenna (som forovrigt redan ar min syster) aka och kolla pa skolans football game mot hudsonville!

Okej jag maste ata nu for I'm starving. Iaf sa ar allt skiiiiitbra vilket det har varit sedan dagen jag kom hit, och jag mar bra. 4 dagar i skolan. ok ok BYE!

RSS 2.0