Choir concert!

ååååh vad glad jag är att jag gick med i choir, kör. Det är så underbara människor, och så vackert när vi och dom andra körerna sjunger! hade lockar håret och hade på mig den långa svarta klanningen, men svarta klackskor. har inga bilder men jeff filmade så ska försöka lägga upp det.
vi var andra kören ut och som jag sagt hade vi en svensk jullåt, nu är det jul igen, (dock sjungen som en kör, med olika stämmor och grejer) och när vi går ut på scenen i rad (vi är 70 tjejer i just min kör) kommer min körlärare på scen som ska presentera oss, "Emily, come, let's present you now" och drar med mig ut på scen framför 2000 åskådare. Då berättar hon historien om hur jag började kör när hon hade valt en svensk låt, och hur fantastiskt det är haha. "The swedish exchange student Eeemilyy!" och balkongen där uppe, alla whooooar haha och där står jag, i min svarta lång klänning och känenr mig lite hm så jag niger lite ironiskt och gör typ en segergest haha, de blev rätt bra tss. så hon går på om hur jag inte nöjde mig tills varje ord var rätt uttalat och säger "so i wanted to learn to pronounce her last name right, och vi står där och jag lär henen säga mitt efternamn som ingen amerikan kan, och alla fnissar, hon säger "abrrooieen, and what did u say then?" and i go "arr-boorr-een" "aabbrooeeen and what did u say then?" "it's more fun for me that way so okay" säger jag och alla skrattar haha, och "but uve been practising i can tell!" haha och alla skrattar och applåderar så de gick bra, och alla tjejerna i kören liksom "awesome emelie!" haha och det var jätte kul!
Kul hur det alltid slutar så där på nått sätt för mig i många sammanhang:P Tur att man är en sån som trivs i rampljuset:P
sen var dom andra körerna helt fantastiska! och på slutet gjorde mr.duiven så alla i publiken och han på scen sjöng rudolf the red nosed raindeer med rörelser på vissa ord, och nästa gång ivi sjöng den fick vi inte säga orden på rörelserna, haha det var jätte kul iaf, 2000 personer:P
mer att säga men jag har stannat uppe två timmar extra så jag kan isa ryggen efter kiropraktorn här s nu är kl ett... suck,, godnatt!
forutom vissa sorgliga händelser jag försöker ta mig igenom är allt jätte bra!

Lite daligt men EN JATTE COOL NYHET

hmm... jag har ju massa att skriva om men de e sa svart att komma ihag ibland.
haromdagen hade jag en jordnotsallergiattack. awesome. not. och alla medeciner och steroids made me sleepie. jag ville bara ga tillbaka till min lektion men dom tvinga mig att stanna kvar och testa blodtryck och allt men efter en timme madde jag bra igen och mitt ansikte och lappar hade gatt tillbaka till sin vanliga storlek och jag kunde andas igen! Sa, overlevde den har gangen med, sa no need to worry.

igar kunde jag inte ga till skolan for min rygg, nacke och huvud och ogon gjorde sa ont. det sog/ men ska till doktorn iag sa det ar bra! no need to worry.

i forrgar fick jag en valdigt dalig nyhet som jag inte tog sa bra haha, men nu har jag bestamt mig for att klara av det och forsoka komma over smartan i brostet.

NOG med daliga saker. ville bara fa ur mig dem.

snart ar det jullov! i mean YES! ska vila vila vila leka leka leka! pa lordag, eller imorrn, aker vi till minnesota for att fira jul. har jag berattat det har redan? tror de faktiskt. ar sa excited over att aka snowboard snart igen yeeeaaah!

men nu till den stora super mega coola nyheten.

forst vill jag bygga upp stamningen.

Nar ja anmalde mig som utbytesstudent valde jag inget annat an land. varken stat eller region, sa jag kunde hamna varsom helst. jag hamnade pa rockford high school.

ni vet hur America ar jatte stort?

och ni vet MTV, som ar internationellt... Dom har ju en tvserie som heter MADE..

MTV OCH MADE KOMMER TILL ROCKFORD HIGH FOR AUDITIONS TILL SERIEN!
AR INTE DET COOLT?!

efter jullov.. tar garna emot kommentarer och forslag pa vad jag kan bli made till  :)

peace out.


Jag ma hon leva....

uti hundrade ar!

Min allra basta Emelie "E2" Gustafsson, stoort grattis pa fodelsedagen, din 18 ars dag!
Jag hoppas att du far en oerhort fantastisk dag och att du super dig oerhort fantastiskt full pa krogen imorgon! Antligen behover du inte klattra for att komma in haha!

Jag hoppas ocksa att mitt paket kommit fram i tid, men har det inte kommit an sa hang in there;)

Jag hoppas jag hinner logga in pa internet nar ja kmr hem sa vi kan skypa! Men utifall att ja inte hinner innan du lagger dig sa skriver ja har, fran skolan:P Men idag har jag bade doktorn for ryggen, och en kor koncert sa de e lite saker att hinna med, men du ar varlds bast gumman!

Alla minnen jag har med dig, 90 % av dom knappa... och knappta.. har sjukt manga bilder som jag ska kolla oa ikvall :)

E1 och E2, Turken och Bonden, Emeliorna, bastizzzhaaer 4evaah :P

ha en underbar arton ars dag, happy Birthday to u!

den har fina bilden hittade jag pa din blogg, som du aldrig uppdaterar!
Och bilden ar snart ett ar gammal!

Gratz!


Speedinlagg fran skolan

Sitter i min business 2 klass nu, en bra oc hsvar klass, kanns bra bra!
kl ringer om sju min. Jag ar klar med jobbet for den har timmen, en powerpoint om busines proprietorships bla bla bla pa 40 slides! Inte kul men det roliga kmr...

just nu har jag inte bloggat av lathet -for det finns mtycket att skriva om. har fortfarande thanksgiving att beratta om, snowdays, helgen, men hinner inte nu. kl ar 1.07 p.m, och 1.13 ringer klockan, da har jag sex minuter pa mig att ta mig till nast klass, saklart ed ryggsacken pa ryggen som alltid. Utan den kanner jag mig underligt naken nufortiden! (i skolan altlsa!)

Idag har vi musikal traning yaaay! :) sa kmr nog komma hem vid 6... da maste jag verklgien gymma!

ute ar det ooooh sa vitt och fint, for ah vad jag alskar sno!

valdigt flummigt inlagg maste jag saga. kusligt att skriva pa svenska med. hej!

Life's awesome again!

ÅÅhhh jag är så glad. Har mycket att uppdatera om men tänker faktiskt börja med gårdagen, för den var något awesome. Min humör har vänt helt! Och det fast många saker är dåliga just nu.
Mitt nya schema är som följer:
Pottery, ni vet när man jobbar med lera och gör saker. Lagomt skön start på dagen. Läraren är craaaazy (sagt i hög röst) men det får man ta haha.
American Studies. Gillade verkligen min förra lärare,,, alltså, han gav oss jättemycket jobb och läxor varje dag, men han var riktigt rolig och bra på att föreläsa, och jag kände att klassen faktiskt gav något. Det gjorde jag inte i början med Mrs. Shoerdsma, (shårtsma) men idag blev jag lite positivare, försöker verkligen att alltid se saker från den ljusa sidan och inte bara forsätta med min första tanke (O-M-G she's such a dork) utan tänka "it's not right, it's not wrong, it's just different". Får se om det funkar efter första provet nästa vecka!
Lunch har första lunch nu, istället för tredje, så är lite tidigt men sitter med massa soccer tjejer som jag verkligen gillar så det är bra bra bra. Försöker äta nyttigt nu till lunch varje dag så det blir oftast, frukt och yoghurt. Ja. Det är sant. Ni som känner mig måste tappa hakan eftersom jag brukade vara hungrig (som fan) konstant förr och äta stora portioner men min matabolism, typ matförbränning, har ändrats sen jag kom hit, eftersom det är helt andra ätvanor, så det funkar bra.
Choir ooooomg vad jag gillar den här klassen. Jag gick bara med i choir för att jag kom med i musikalen och kände att jag verkligen behövde lite träning för första gången i mitt liv men det slutade med att jag älskar den. Det är en klass på ca 70 pers, tjejer allihopa eftersom det är Womens Choir. Första dagen när jag går in kommer två tjejer och pratar med mig och dom är helknäppa, Rosie och Malory, och dom sitter jag med nu. Så min första klass, närjag går och sätter mig utbrister körläraren (som kors i taket kommer ihåg mig från min audition, mer till det senare) "Emelie! I didn't know you were in this class! I'm so happy, you just made my day! Weäre gonna sing a Swedish piece!!!"

Det visade sig att för första gången alltid, ska kören sjunga en svensk jullåt på the christmas koncert. I MEAN! aaah. Håll i er... nooo err dei jool ieeen....
Så, min första klass, utan vad jag själv anser någon som helst sångförmåga, står jag slutligen upp framför hela min amerikanske choir klass och sjunger solo, på svenska!!!
Så halva tiden nu under den lektionen står jag längst fram framför alla och lär dom sjunga "Nu är det jul igen" på svenska! I mean, jag åker till USA för att lära mig bättre engelska och så slutar de med att jag lär en hel klass på 70 pers svenska.. Haha man tackar, för det är riktigt roligt! Och alla är så imponerade!
Och jag är kompis med alla där nu haha, jag kan inte namnen på ens en tredjedel av alla men alla känner mig så..:P Och en tjej bjöd mig på ett "cookie exchange party" på jullovet:) Inbjudningskort  med mitt namn på och allt, som hon tillochmed försökt stava svenskt;) (emilie, ganska bra!) Tråkigt nog är det när vi är i Minnesota med "släkten" så jag kan inte gå:(
Business 2 Som ni vet hade jag business 1 första terminen och det är en svår klass med mycket jobb, men det är också jättekul att verkligen lära sig sånt här och på engelska dessutom! Och något jag känner att jag verklgien kan ha nytta av:) Plus att läraren, Mr. Fike, är bra!
Contemporary Lit. Yeeehoo. En läsklass! Under hela terminen ska vi läsa (på egen hand då) fem böcker oc hen självbiografi, och skriva en essay på varje, plus 5 vocabs each week.
Jag älskar ju att läsa, och började läsa engelska böcker redan i sverige, så tycker det känns underbart att en hobby nu klassificeras som läxa... Dock känns det lite jobbigt att starta första uppsatsen.. På engelska, för en engelska lärare liksom... Meddelar succes/failure! Och föresten, i den klassen läser jag just nu "The time travelers wife" och den har precis börjat bli intressant, efte rhundra sidor, och då menar jag riktigt intressant! La precis ifrån mig den för att skriva det här inlägget. oooh vill inte;)
Och sen till.... Les Miserable! Igår började vi repa! Premiären är march 17th tror jag, så vi börjar  tid. Så, lite nytt info jag fått. Våran cast är på 80 pers, vilket fick mig tro att i stort sett alla blev cast, eftersom jag blev cast.. Men det var 150 (!!) stycken som auditioned! Och dom flesta (har folk berättat) hade förberett sig i veckor.. Folk har även fått reda på att jag bestämde mig för att try out i sista sekund så dom är jätte imponerade hihi. Och jag är så himla stolt!
Vår director, Mr. Duivin (dajvin), berättade att vi som blivit cast hade blivit det based on our voices! Det var på sången vi blev cast! Så snart kanske jag kan få bättre sång förtroende.. Jag slog ju faktist ut 70 seriösa personer.
Och igår började vi lyssna på cd:n med alla låtar och OMG man får gåshud direkt! Så bra!
Sen igår så gick vi runt och gjorde presentationer, och ni vet Jake Loader från teater som kag berättade om? Han springer förbi mig och viskar "say it in swedish" så när det är min tur (som var sist också, almost för att ge det mer effekt haha) säger jag "jag heter Emelie och kommer från Sverige" och alla börjar asgarva, och Jake och dom andra ledrollerna börjar applådera och wooha.
Efter repet kom jag hem, åt lite mat och åkte på gymmet och där gjorde jag rock climbing, som visat sig vara en pupptäckt talang, riktigt kul och RIKTIGT jobbigt för armarna haha. Sen sprang jag och tränade på maskiner.
Förra veckan började soccer conditionen och det är riktigt jobbigt, så jag håller på att komma i form. Ska träna ikväll också om jag får skjuts. (det är ett stort minus, från att ha bil och körkort, och annars gångavstånd eller buss i värsta fall, till att alltid vara beroende av någon att skjutsa mig)
Idag var det jätte kul på musikalen, hade ännu en star wars fight med Jake med ihopbundna händer haha. long story. Och alla blev imponerade (jag blev väldigt förvånad) av mitt äppeltrick, ni vet när man snärtar den på underarmen från handen så det flyger upp i luften? kommentera om du vill ha utförligare förklaring

Och det låter redan jätte bra och jag är sååååå excited!!! Jag är bara på så himla himla bra humör alltså!:D Älskar choir/musikal folket!
Kelly
Kelly dansar till julmusik
..och jag spelar utmärkt luft gitarr!
puss.

Exams: Don't play the Sweden Card Missy!

Thanksgiving var en underbar högtid! Lite sent ute att skriva om det men men. Vi har gått en vecka nu efter thanksgiving break så veckan före den här veckan som varit var det. (bra formulerat där, varsågoda)
På tisdagen och måndagen den veckan hade vi exams. Det är slutprov i dom ämnen man läst under trimestern (här går vi inte i semesters, terminer, utan vi har tre stycken, med fem ämnen per dag. Jag hade bara exams i tre av mina fem ämnen, just då. I business hade vi haft en presentation veckan före som exams. I business har jag legat på A länge men eftersom jag och min partner Devin haft så kul har vi varit lite dåliga på att bli klar med alla tråkiga saker, och vi la ner väldigt mycket arbete på en reklam film till det projektet, så uppskrivningar på projekt blev lidande, men men. Slutade på ett B där, du kan ha a+ (bara om du får alla extra credit) a, a- och så vidare till f som är icke godkänd så b är väldigt bra.
I theatre 2 hade vi inget exam, eller man kan väl säga att schowen var so mett exam. slutade med ett A där, som jag haft hela tiden. Där hade vi inga extra credit möjligheter heller. Absolut min favorit klass mest för alla super underbara människor iden, saknar verkligen den klassen. Jagoc hen kille brukade alltid ha låtsas (air) fighter med like, starwars svärd och sånt och det gick rätt vilt till haha, men det såg nog rätt bra ut också måste jag säga. Han har en av två huvudroller i musikan jag ska va med i, han är SÅ KÖNG. Och massa annat roligt folk.
American Studies var väldigt svårt, tänk dig all historia du jobbat med under hela terminen och det var MYCKET också, och allt på engelska. Vi fick poäng för att svara på över hundra frågor innan testet, hemma, så det jobbade jag på utan att hinna plugga (dålig framförhållning) så jag "winged it" haha, men lyckades med det, fick B eller b + på testet och slutade med ett A i betyg:) :) :)
Math var konstigt nog ett av mina favorit ämnen här, för det gick väldigt bra. Anledningen är nog att jag varje dag gjorde mina läxor, vilket ja var dålig på i Sverige, verkligen nånting jag tror jag kommer få med mig till mitt senior year i sverige. Har legat på a och a+ hela terminen men slutade på ett A, men ruggigt nöjd:)
English 11, vilket sägs vara den svåraste engelska klassen, ja vart ska jag börja? Oerhört okompetent lärare. Det som slutligen kom på examen var det vi snabbat oss igenom sista veckan, medan allt vi jobbat oerhört mycket med, långa läxor, prov och timmar med, kom EJ. LOOSER! If u read this Mrs Knittle, which I certainly hope u don't, I HATE U:)
Låg på ett D (risk gräns för att faila) sedan i början, för jag missade läxor som jag inte fattade att vi hade, och hon gav mig F på, och hon sa ständigt "oh, don't try to play the Sweden Card" när jag inte förstod nånting haha, så jag kämpade verkligen på och i slutändan lönade det sig. På mitt exam fick ajg bättre än Jenna fick förra året när hon tog klassen! och hon är en av dom smartare! fick typ a-! så jag drog upp mitt betyg till ett b! vilket är helt sjukt, och jag är oerhört stolt över detta. :) :)
Så jag slutade med tre a:n och två ben höhö. NÖJD :D
Och detta är något jag jobbat med hårt, för ni som känner mig vet att jag praktiskt taget gråter om jag inte får högsta betyg på ALLT. Så också nått jag jobbar med och kan ta med hem till Sverige.
Och jag får klagomål från Högsta Domstolen (kära mor) om bristen på bilder på bloggen (alla är på facebook) men men eftersom hon är bäst ska jag vara snäll. Se och njut.
Amerikansk frukost framför tvn (all mat äts framför tvn, vid bordet en gång iveckan.
Amerikansk frukost på det utfällbara tvbordet. Alla maträtter äts framför tvn, en gång i veckan sitter vi tillsammans vid matbordet.
Homecoming week: decade day (rocking the 80's with the years homecoming tisha)
En av mina Senior Pictures.
Vi målade "the deck" altanen, och jag målade Jennas tunga haha.
Making milkshake. Delicious
That's it! :)
Ps, jag har upptäckt att jag har nått en punkt där jag aldrig kommer bli nöjd igen. Haha.
Saken är den att nu saknar jag Sverige, men när jag kommer till Sverige kommer jag sakna USA.
Jag har ju vänner och familj i två länder nu. haha suck! :D

RSS 2.0