tand!

sitter pa min business class och ska snart lamna skolan for att fixa min tand det gor sa ont! tror jeff har fixat sa jag far det i min forsakring. jag vaknade av torst igar for jag kunde inte dricka pa hela dan for det gor sa ont haha. berattar mer sen.

laskigt! :P

Soccer games and coooughing

Förra helgen var jätte rolig! Började med en sten hård conditioning and speed training med fotbolls laget efter skolan. Det var jobbigt men jag börjar bli bättre! Sen var vi ett gäng hos Haley, jag Rose, Page, Luke and Tyler. Vi skulle kolla på skräckfilm och sova över (tjejerna) men allt vi hittade var en weeeird film, the cell, med JLo, och eftersom skolan har tar livet av mig haha, så somnade jag gott och tidigt i soffan. Vaknade kl 4 på natten, alla låg och sov på soffor och golv (dom har ju carpeted floors har, sa det funkar ratt bra). Gick och myste ner mig i Haleys sang dar jag sov mycket battre! På lordag hade jag en fotbollsmatch, borta!

Jag spelar ytter mittfält, men det gick inge bra. Jag hade så ont i halsen och hostade något otroligt sa var jbbigt att springa upp och ner hela tiden. Samtidigt som "min" motståndare aldrig markerade mig, hon bara stanna på vår sida, vilket ledde till att när jag löpt anda ner till deras mål, men dom tog bollen var hon helt fri´och jag måste kubba (haha länge sen jag använde det ordet men har seriöst svårt med svenskan liksom, att gå snabbt) hela vägen tillbaka, repeat repeat repeat. Men sen fick jag spela inner mitt och det gick väldigt bra! vet inte hur n länge sen det är jag spelade det... vi vann iaf!

På kvällen var det girls night hos Megan, eller var det sagt iaf. Vi var Megan Kelsey jag lindsey kristen bitsy hm... dont remember all the names but... några tjejer till iaf. sen kom George (homecoming king, sooo nice!), Joe (football player, also sooo nice och väldigt snygg too, aven kallad big joe haha), hm cooper?... kevin (football player) jajajaja jag minns inte allt. Vi hade väldigt roligt iaf! och badade hot tub! D

Dagen efter, sondag, made jag skit, jag hostade som ett djur. vi hade hemma match, yaaay.
Behöver jag nämna att det gick skit? vi vann iaf men jag spottade blod och måsta kliva av efter första halvlek lol.

och förlåt att jag börjat använda lol men man gör det här och det ... av sig. här pratar man otroligt mycket i sms förkortningar, haha.


Wanna se ur name written in Swedish?

bara sa jag inte glommer, jag ska skriva om hos Megans, fotbollsmatcher, sjuk, homecoming week, powderpuff game, pepasembly, homecominggame, homecoming dance okej.

men just nu ska jag bara skriva av mig om en kul sak som hande idag haha. I min theatre 2 class haller vi pa skriva material till varan play, och jag hade skrivit ner en dikt pa svenska som jag skrev forut, och forsokte oversatta den, och alla tyckte det var sa coolt med svenska skrivet. So I go: "u wanna see ur name written in swedish?" och theyre like yeah! sa jag gor massa konstiga tecknen, typ chinese haha och nan annan go "write my name too"
serously??? haha! min larare tyckte det var kul haha.

jag maste stada mit badrum nu och mitt rum och sant. min och jennas garderob(er) ar helt galet stokiga a, like hennes rum, allt ligger overallt... HOMECOMING DANCE TOMORROW!


Homecoming king and queen

Amerikanska high schools har en hel del traditioner som vi i sverige inte har. En av dem ar homecoming. inför homecoming så nominerar man senior tjejer till homecoming queen och senior killar till homecoming king. Eftersom detta är så tidigt så nominerade jag ingen, och jag röstade inte heller på vilka nomineringar som skulle gå till homecoming court. Det var 8 tjejer tror jag och 8 killar i homecoming court, och det är dom man röstar på. Tv production class på skolan gjorde deras filmer, så man ska veta vilken man kan rösta på, haha dom var ganska roliga. tycärr var jag sjuk den dan killarnas visades, och dom var tydligen sjukt roliga:/

I fredags var det dags att utse vinnarna! Alla seniors gick till auditorium, (aula) där dom hade pyntat scenen efter årets homecoming dance tema; dancing through the decades, så det var som i en scen ur filmen grease, dom hade serilst en riktig raggar bil på scen och flera hd's... alla tjejer var uppklädda i glittrande klänningar och kllarna i smoking, fina i håret och allt.. dom blev presenterade, man fick veta massa grejer om dom,, en grej som var kul var när dom pratade om en av killarna,, "one thing u dont know about... is that (fill in the blank: he's awesome) hahaaa. vinnare blev george, en kille i fotbollslaget som är rugigt populär, jag träffade han i kördags och han är väldigt snäll faktiskt, och en tjej jag inte känner...

jag har massa bilder. fan jag är trött. jag är så himla sjuk. och jag måste ändå spela fotboll med min kikhosta.
här lever man efter principen "suck it up!" när det comes to sports....

kommer fler uppdateringar om helgen imorrn!


OMFG Mexico for springbreak dude!

AAAAH im freaking out! På springbreak, som är i april, åker man som seniors ofta på något coolt ställe... typ som student resor i sverige.. men vi skulle från början åka familjen bara till florida (inte alls fy skam! men det kan alltid blir battre)

För ett tag sen började Jenna bearbeta Kelly och Jeff om att hon och jag skulle få åka till Mexico med ett gäng tjejer.. Men förutom att det kan vara lite osäkert att åka utan vuxna till mexico ett gäng tjejer så var vi osäkra om jag skulle få lämna landet utan mina värdföräldrar..

Nu är det iaf klart, så här blir det. Vi kommer åka med jeff och kelly, och dom andra tjejernas föräldrar, till det coolaste semester resorten i mexico, all inclusive, allt du kan äta och dricka, aktiviteter, discon, en timmes snorkling med utrustning per dag haha, och vi är massa som ska åka!

ITS CRAZY how excited jag är wooooooohoooo!

Ingen vet hur lycklig jag är det här året. som jag kämpat för att få åka och fan att jag gör det till en resa för livet å!


Powderpuff -BA BA BA Mjauu..

Omg im seriously having the time of my life here in freaking America!
Som många av er förmodligen vet så är football riktigt stort här. Alltså, riktigt stort. Och jag har aldrig sett det mer än på filmer, så jag fattar ju ingenting. varje fredag har vi en football game och när det är hemma kommer hela skolan + föräldrar och folk i stan och ja, det är SMOCKfullt med folk, vi skulle aldrig få ihop så många i hudik, ska visa bilder (som jag säger hela tiden haha men men). Så himla kul, man träffar mycket folk och alla är taggade.

Iaf, en gång per år är det ombytta roller. Nu är det tjejerna som spelar, och killarna cheerar. Så självklart har the crazy swede (ett av många smeknamn, kärt barn ni vet) gått med i ett lag! haha.

Det går till så här att Seniors (dom äldsta, jag är senior) spelar mot Juniors (dom näst äldsta) och domarna ar alltid partiska så seniors vinner haha. dock vann juniors förra året och det var en big deal! haha. Och man är i byten om 7, så man delar upp sig i lag om 7 personer, och jag hade lyckan att bli tillfrågad. I mitt lag ar vi jag, Haley, Kelsey, Kristen, Lindsey, kelly och Megan. Jag är receiver, för det visade sig att jag är bra på att ta emot bollen, typ runner och blocker, så när lquarter backen (lindsey) säger bla bla bla HUT! kastar centern (megan) bollen mellan benen bak till lindsey, jag springer och lindsey kastar exempelvis till mig, medan folk blockar de andra spelarna så jag kan springa och göra touch down haha! :P kastar hon till nån annan så blockar jag, typ. det visade sig föresten även att jag har ett bra kast haha! ;D

var en rolig träning där vi övade på olika plays... sen ska vi döpa dom å, berättar mer om det senare!
vi diskuterar våran image och det lutar nu åt att vi kallar os BA, Bad Ass, (ass är en svordom har) och ska klä ut oss till ninjas och massa fula färger haha, lägger definitivt upp bilder på det..;) Ni vet innan en match när man går i hop i en ring och skriker nått, typ "TEAM HUDIK" eller "GO SCOR" eller liknande? Vi kommer i våra djupaste mansröster skrika BA BA BA för att direkt efter dra till med ett ljust Mjauuu HAHA  det låter iaf jättebra.. not... :P

Efter träningen idag, som var direkt efter skolan, har jag gjort tusen läxor, städat alla kläder som ligger på golvet i jennas och delvis mitt rum, hah vi har garderoberna där och två sängar men mitt rum är nere men jaja, organiserat så jag kan tvätta, kan inte med tvättmaskinen än så jag har väntat på jenna:P

Nu ska jag endra kolla på en film eller ta ett bad. eller sova. sova är föresten otroligt uppskattat i dessa tider, känner mig märkligt töntig när jag blir excited när jag tänker på att gå och lägga mig haha (endast på vardagarna dock)

 

Då jag har hårddisken nere bjuder jag på en sverige bild jag hittade i en saknadens stund här i usa.
Den är från "utestället" "tre bockar" ;)

Hej!

"I'm just resting" "oh, okay sry" "No im just kidding, Please touch me!"

Hej! Tankte börja svara pa kommentarer. Eller ja, det är inte så många som kommenterar men ändå! Så Kommentera! Fråga! :)

Elin skrev: Det låter som du har det jättekul! och jag är hur avundsjuk som helst! jag har velet åka som utbytesstudet ett tag nu men mina föräldrar tycker det är för dyrt, har du några tips på hur man kan övertala föräldrarna och vad jag kan göra för att tjäna pengar? ;)

Svar: Ja jag har det asroligt! Det var så för mig med. jag har velat åka jättelänge men vi hade inte råd, så jag tjatade och tjatade, men let's face it, har man inte pengar så har man inte, och fortsätter man tjata så kommer dom förmodligen bara sätta sig på vrångsidan. Jag tog ansvar och skrev cv, gick runt över hela stan och säkte jobb, bästa tipset är att sänka standarden! nån stans behöver dom städhjälp eller vad som helst. jag städade på två ställen, vilket var urjobbigt och jobbade i kassan på bion. Så det rekommenderar jag, att ta ansvar och börja tjäna ihop pengarna så kasnke dina föräldrar kan hjälpa till med betalningen, för det gjorde min mamma. Du kan även kolla upp telefon försäljnings och internet jobb. sök överallt även om det inte annonseras. Jag sökte på bion på hösten och fick jobb sommaren efter, för dom hade kvar min ansökan. och var POSITIV när du söker jobb;)

Sen var det bara så kul när mamma kommenterade NICE! hihi, söt mamma.

I måndags hade jag fotbolls träning och jag älskar verkligen tjejerna i laget, vi kör hårt (och latar oss ibland med haha) och på slutet (vi har två timmar träning för klubben) lät coach oss spela world cup, då man är två och två mot ett mål, alla var länder (okej, amerikanare kan verkligen inte geografi, men dom var barbados, fiji, och ställen som inte var länder men men) jag och min team mate var självk klart SVERIGE! stannade kvar länge, och jag gjorde ett sjukt snyggt mål, men jag glömde ropa SWEDEN när jag skjöt så det gildes inte haha buhu. iaf under world cupen gick båda jag och Sondra all in för en nickboll, så båda tar sats och hoppar upp mot den... mot varandra. våra huvuden slår ihop i ett högt pang och sen dess har vi båda varit yra med huvudvärk. at least we went for it..

igår var jag hemma från skolan, har varit sjuk länge men igår my throat was killing me, and my head was still hurtin.. jag är fortfarande sjuk men kan inte göra nått åt det, missar för mycket skolarbete.

THE DART GAME! omg vad kul, några, supposedly i min theatre class yesterday, har startat ett game på skolan som sprider sig,, det går till som så att om du gör ögonkontakt med någon kan du skjuta them, dart them, ni vet som man skjuter ärtor genom ett sugrör? så gör du med munnen. om den inte blockar med att hålla händerna i kors över bröstet dör han/hon och måste falla död ner på golvet, vart dom än är! folk faller döda i biblioteket, i cafeterian, in the hallways haha, och dom får inte röra sig förän nån annan tar på dig och bring you to life again;P om ingen räddar dig kan den som skjöt dig släpa med sig dig vart han vill haha! jag har inte blivit med släpad men dödad, i my theatre class, jag fick bara falla ner på golvet. en tjej kom och skulle rädda mig när hon såg mig ligga där och jag sa"no, im just resting" and she's like, Oh okay, sry, and i go, No! im just kidding, please touch me! haha. så kul!

för några veckor sen intervjuade dom mig för skoltidningen och idag för skol tv! haha. jag ska få en kopia av det och då ska jag försöka lägga upp det här på nå vis. jag längtar inte hem alls, bara efter personer hemma!

senaste nytt är att jag KANSKE åker till mexico över springbreak.. hoppas...

peace out haha


From model to athlete in an hour

So denna dag har haft en del roligheter att erbjuda! Men jag borjar med igar..

Som sagt skulle jag till the med Kendall, men det slutade med att hon inte fick for sin mamma for hon skulle ut pa kvallen.. sa jag akte med Haley istallet, love that girl! Mallen har ar oppna till 9 pa kvallen;)

Dar shoppade jag for idag: Dresspants, och en fin topp, och jag hittade dessutom underbara homecoming klack skor! sweet succes.
 vi stannade till nio, akte till Hales och hamtade gamla disneyfilmer, som vi kolalde pa har mumsandes pa chips och mountain dew, min nya favvo pop! sa kul att saga typiskt amerikanska fraser.. som "u can totally crash here" haha,

idag klev jag upp och gjorde mig fin, uppkladd fran klacskor och uppat och begav oss till Grand Rapids dar Barbizon model and acting school/agency hade motes grejs. jag trodde det var bara en agency men det ar tydligen en modelling and acting school.. gissa vilka som borjade med barbizon? hm se vilka ja kommer ihag.. har ni sett filmen never back down? huvudrollen dar, inte cam gigandet, men den andra! coolt! och massa fran "americas next top model" och folk som ar nu i flimer, som ar kanda! dom intervjuade mig men vi ifck skynda pa sa jag ksulle hinna till min fotbollsmatch...  hon beromde mig jattemycket for minaogin och sa haha, hon vr helt amazed XD vilket jag far hora varje dag har haha, har finns ingen jantelag... jag far iaf hora om jag made the cut pa tisdag....  (!) men problemet ar att utbildningen ar dyr. sa om jag komemr med vet jag inte om jag kommer gora det:((((  far se. kul var det iaf!

sen var jag assen till min fotbollsmatch for modellgrejen drog ut pa tiden jhaha... sa jag kom i half time XD alla garva.. men jag gjorde  jattebra!! tydligen sa ropade spelarna "Go Emelie!" och jag fick jattemycket berom av mimn coach for mina "coll moves and good footwork" haha for jag vagade antligen utmana och ga sjalv liksom,, gjorde tillochmed en klackpass, den var om jag far saga det sjalv valdigt cool haha>P maste bara work out mer..

jag har det sa otroligt bra har., kommer nog aldrig hem . om det inte vore for att jag saknar er dar hemma forstas! jobbigt ibland! men da gor jag natt ist.. som nu: ska satta mig med en mysig crap engelska laxa om the prejudices in america blab lab la,.... hate....

love!




Oh stop that, you're killing me.. Literarly!

Okay, so peanuts. not a good thing!

haha dang, jag pratar hellre engelska an svenska. kan foresten tala om att jag for ett tag sen  borjade tanka pa engelska och dromma pa engelska.. jag gillar inte svenska langre haha.. naval.

Igar hade jag en allergisk reaktion yaaay!

Orsaken kan vara att nan hade peanut butter vid min bord pa lunchen, or the thing rose gave me to taste... haha. efter luch hade jag engelska och jag kanner hr det borjar klia i min hals.. och lapparna... borjar bli lite svart att andas... jag sager till Mrs knittle att jag nog maste ga till the nurse's office for jag tror jag har en allergisk reaktion haha. sa jag letasr i min ryggsack efter min spruta men kan inte hitta den och kommer pa att jag har den i min purse hemma! men jag hade ju inte atit jordnotter, bara i narheten eller ev spar av det i min mat sa jag trodde jag bara skulle klara mig pa medecinerna jag har i nurse's office... och Brett, den snygga fotbollskillen fragar om jag behover nan som foljer med mig, men mrs effing knittle sager att jag kan klara mig sjalv haha, ch people go "emelie just go, you can get your backapck later, for dom fatta inte att jag letade efter min spruta haha. sa nar jag ska ga fragar jag mrs K om jag far ta nan med mig, syftar saklart pa brett som ar den jag faktiskt kanner bast i klassen, och nar hon sager ok reser han sig upp men fran ingnstans kommer Lauren *(!) som aldrig pratar med mig, ens sager hej till mig och springer till dorren for att folja mig.. ingen vet, blev sa besviken for det avr obvious att hon bara ville slipa klassen turd... det gick iaf bra nar jag tog mina medeciner men dom gjorde mig sa trott och huvudvrk, cause det ar benedrill i en av dem.. so  i vwent home och somnade pa soffan.. fick hoppa over fys fotbollstraningen.. (faktiskt uppskattat since it's kililng me) ..

sag att jag fatt ett text av Rose "emelie, that thing i gave you might contain traces of peanuts!!!" and i text back "yeah, I had an allergic reaction lol, but i'm fine now" and she's like WGHHHHHAAAAT!" haha.

drog till fotball matchen sen med bitsy kristen lindsey och becka, och traffade folk dar, vi ar obesegrade!! varat team ager, fox ar tillochmed dar och filmar och vi ar med pa tv:P love my school! "everywhere we go-o!" "everywhere we go-o!" "people ought to kno-ow!" "people ought to kno-ow!" "Who we a-are!" "Who we a-are!" "So we tell them!" "So we tell them!"    "we are the Ra-ams!" "we are the Ra-ams!" "The mighty mighty ra-ams!" "The mighty mighty ra-ams!" OOOO RAAAAH OOOO RAAAAH  haha.  vi ar rockford rams, som detroit red wings, liksom, rams ar en vadur tror jag... ser ut som en iaf... 


stamingen ar sa grym high school spirit!

Sen drog vi hem till bitsys, drog till en kille som heter Zack Schmuck och kolalde pa football med massa folk, och sen drog vi till bitsys igen. jag och kristen var sa trott sa vi stannade darr medan bitsy och kendall drog pa ett party men vi slog pa lion king... och somnade innan den starta haha...  

idag ska ev. jag och kendall till the mall, jag behover varmare klader och skor och grejer till homecoming..

sen ar det en fest alla ska till ikvall, men jag vet inte om jag ska ga for jag har en viktig grej imorrn bitti!!!

skriver om det i nasta inlagg.....

Emelie gor teatersucce i USA hehe

Hej Sverige! Jag lever verkligen livet har i Amerika. Det hander massa grejer varje dag som jag vill blogga om, men nar jag val satter mig framfor datorn sa har jag nog glomt halften.. ska iallafall sammanfatta lite.

Ni vet jag berattade om hur alla i min (avancerade) teatergrupp ar stjarnor och att jag var orolig att improvisera for engelskan.. well, i onsdags tror jag det var, kom en kille, Joe, som jobbar med teater och hade impro med oss. han hade en game han ville vissa, sa han valde nagra att testa det. sjalvklart valjer han mig haha. upp pa scen framfor alla, och han beratar om ovningen, men det coola ar att det gick sjukt bra! man fick ett amne att ga upp en och en och hitta pa nagra repliker, en monolog if u will. Vart amne var "att ge en rubberduck som present" eller natt haha. travis (i love travis, han ar en av dom basta oxa, sa himla rolig och han kan freestyle rappa och sjunga och allt, det ar han som hittar pa alla latar till mig) gick fram och berattar om hur han gick pa en dejt med en tjej som ar obsessed with rubberducks sa han gav henne en... jag gar upp efter honom och drar en historia om hur jag gick pa dejt med en kille och, hm, ja att jag ar obsessed with rubber ducks, cause im from sweden and we're big on rubberduck there. everything is rubberducks! alla asgarvar, nar jag drar nytta av att jag ar fran sverige. och sa sager jag att vi blev ett par, och " well honey, why don't you come up here ?" till travis och vi improviserar en skitkul scen med att jag ar fran sverige och forstar inget, sa jag latsas bryta pa svenska (vilket ar jattesvart eftersom people in sweden inte bryter sa mycket nar vi pratar engelska) och vi ska kopa en weddinring med en rubber duck.. naja, svart att aterge.. nasta scen haller nagra pa att kopa en guldfisk.. och det handlar om att ma nska anvanda dersa repliker till att sjalv komma in sa dom gar ut typ... sa dom sager har ni fish tanks? och travis kommer in "fish tanks, fishtanks" haha, och dom koper det, sen gar nan in och saljer filter,, alla skrattar liksom, ch nar dom verkar vara klara gar jag in och sager "water! water to fish tanks!" och alla bryter ihop av garv, tillochmed ledaren, joe, han literally viker sig dubberl och apploderar, och efterat sa folk "the water was GENIOUS emelie, och stuff, haha. Underbart!

Sa nu vagar jag ga upp och improvisera och det gar jattebra, och dom andra duktiga fragar liksom om jag vill improvisera med dom,, igar gjorde vi en jatterolig scen nar ledaren helt plotsligt sager "repeat" och du ska ta om din senaste replik fast andra den, so om jag sa "no, but i have an football" sager hon repeat sager jag tex "no, but i have a giant ass panda" haha och so on, den scenen blev hur rolig som helst och jag alskar min teaterklass!!

i ovrigt fick jag alla ratt pa mitt matteprov, fick ganska bra pa mitt business prov (hade inte pluggat ett endaste dugg haha) och a- pa business uppgiften.. sen gjorde jag ett american studies test i fredags som jag far veta hur det gick pa mandag..

hej!

RSS 2.0