Finansiering

Sådär, nu har jag fixat en header iallafall. Bra nog vad knepigt det var!

Att åka som utbytesstudent har länge varit en omöjlig dröm för mig. Detta kalas är inte billigt kan jag säga. Bara programavgiften skulle gå på över 50 000 kr, och nu har de höjt den pga den ekonomiska krisen. jeeeey. Sen måste man betala för skollunch, sporter på skolan och annat man deltar i. I USA kostar allt;)



För att lyckas med denna dröm har jag sen förra sommaren haft tre jobb: städa på en bilfirma (sjukt jobbigt) städa på bion (sjukt hur folk eter sig på bio, bara slänger allt på golvet) och stå i kassan på bion. Det har varit ett jobbigt år, knappt haft tid med skolan och ännu mindre  allt annat roligt man kan tänka sig.

Jag har sökt flera stipendier, men oftast är det speciella kriterier jag inte uppnått, man måste bo i en viss kommun eller liknande. I vilket fall fick jag 10 000 från sparbanken och jag har även sökt från min utbytesorganisation Explorius. De delar ut ett stipendium på 5000, hoppas verkligen jag får det för det är knappt nu... Tycker verkligen jag förtjänar det efter allt mitt slit;) Men vi får väl se, tycker de borde meddela snart!

Detta år ska verkligen bli värt det! Det hoppas jag verkligen

Usablogg!

Hej vem som nu är intresserad!

Jag tänkte börja med att berätta lite om mig själv och mina planer inför det kommande året.

Jag heter Emelie Arborén, är 18 år och bor i Hudiksvall, en liten stad Norrland (dock långt ner i Norrland).
Den 25e Augusti sätter jag mig på ett plan tillsammans med ungdomar från resten av norden för att åka till Usa. Där ska jag gå i High school i ett läsår, jag ska alltså vara utbytesstudent. 

I denna blogg kommer ni kunna läsa om mina äventyr och bravader in the states, vare sig du läser för att du saknar mig eller för att du själv ska åka som utbytesstudent och är intresserad av vad som kanske väntar för även dig.

Jag ska försöka trycka in lite inlägg om såväl förberedelser (som jag redan tagit mig igenom i de flesta fall) som information om min värdfamilj och stat. Allt möjligt helt enkelt. 

Nu ska jag kämpa på lite mer med bloggdesignen till att börja med. puh!
Emelie

RSS 2.0